Mobile Menu button
X
delen:

Nieuws

Nieuws van Warmtegroep Installatie Techniek


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten
icons

20-12-2016

Wij zijn er klaar voor !!

 

Minister Blok heeft besloten tot een wettelijke erkeningsregeling voor CV installateurs en onderhoudsbedrijven meegenomen zijn maatregelen om koolmonoxidegevaar terug te dringen. Vanaf 2019 mogen alleen erkende  bedrijven en monteurs aanleg en onderhoud uitvoeren.

 

 

 

De minister reageert met het besluit op een kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) over ongevallen met koolmonoxide bij cv-ketels. UNETO-VNI verwacht dat de maatregelen bijdragen aan het terugdringen van het aantal koolmonoxide-ongevallen en aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van cv-installaties in ons land. 

 

Bewezen vakbekwaamheid

 

Voorzitter Titia Siertsema: 'Met dit besluit geeft het kabinet gehoor aan de oproep van UNETO-VNI om het koolmonoxiderisico bij cv-ketels nu écht aan te pakken. Met een wettelijk verplichte erkenning kunnen vanaf 1 januari 2019 alleen nog erkende installatiebedrijven en vakbekwame cv-monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-installaties. Het kabinet onderstreept daarmee dat bewezen vakbekwaamheid nodig is om het vak van cv-monteur uit te oefenen.'

 

Aangescherpte eisen

 

Na het verschijnen van het OvV-rapport heeft UNETO-VNI niet gewacht op maatregelen van het kabinet. De vereniging heeft inmiddels een uitgebreide erkenningsregeling met zwaardere eisen voor installatiebedrijven en individuele cv-monteurs uitgewerkt. Ook de aangescherpte vakbewaamheids- en scholingseisen voor cv-monteurs zijn in deze regeling opgenomen. Siertsema: 'Onze regeling voldoet aan de eisen die de overheid stelt. UNETO-VNI gaat er zo snel mogelijk over in gesprek met minister Blok.'

 

UNETO-VNI eens met voorgestelde maatregelen

 

UNETO-VNI is blij dat de minister van plan is illegale cv-werkzaamheden te bestrijden door de nieuwe erkenningseisen actief te handhaven. Het is daarnaast de bedoeling van de minister de markt transparant te maken; erkende bedrijven moeten herkenbaar worden via een website en een eenduidig beeldmerk. Ook dat voornemen valt bij de installatiekoepel in goede aarde.

 

UNETO-VNI kan zich vinden in de overgangsperiode tot 1 januari 2019 die de minister aankondigt. De vereniging staat ook achter andere maatregelen die minister Blok vandaag aankondigde, zoals het initiatief om cv-ketelfabrikanten ertoe te bewegen CO-sensors in hun toestellen op te nemen en een lobby voor het verplicht stellen van CO-sensoren op Europees niveau.

 

Publiekscampagne rond gevaren koolmonoxide

 

In februari volgend jaar start een publiekscampagne om meer bewustzijn te creëren rond de gevaren van koolmonoxide en de aandacht te vestigen op veilige CO-melders op de Nederlandse markt. UNETO-VNI steunt die campagne en zal er aan meedoen.

 

 

 


icons

30-09-2016

Brandweer waarschuwt ook voor koolmonoxidegevaar bij nieuwe cv-ketels.

 

Lange tijd werd aangenomen dat jaarlijks vijf tot tien doden vallen en enkele honderden mensen gewond raken door blootstelling aan een verhoogde concentratie koolmonoxide.

 

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de omvang van het probleem echter drie tot vijf keer zo groot. Exacte cijfers zijn er niet omdat de vergiftigingssymptomen vaak niet worden herkend.

 

Omdat je koolmonoxide niet ruikt, proeft of ziet is een koolmonoxidemelder van groot belang voor het voorkomen van ongelukken. Onderdeel van de voorlichtingscampagne is een onlinetest die laat zien hoeveel risico je loopt op koolmonoxidevergiftiging.

 

Bron nu.nl

 


icons

30-09-2016

Opnieuw € 25, - cash back uitgekeerd.

 

M. Stolk uit Ridderkerk is is na de geplaatse recentie bij "klant ervaringen" uit de laatste 25 recensies geloot en ontvangt binnen enkele dagen € 25,- op de bankrekening.

 

 

 

Deel na een monteurs bezoek uw ervaring op onze website en maak kans op € 25,-.

 


icons

20-09-2016

Atag en Remeha beste in Consumentenbond-test

 

ins0716cover

Atag en Remeha leveren volgens de Consumentenbond de beste cv-toestellen in hun tapwaterklasse. Dit blijkt uit een nieuwe versie van de cv-keteltest die de bond periodiek houdt. De Tzerra Plus (CW4) en de nieuwe i36EC (CW5) mogen het predicaat Beste uit de Test-logo voeren. De vorige editie van de Consumentenbond-test stamt uit 2014.

Opvolger scoort ook

ins0215cvketel1-bovenintroDe in oktober leverbare i36EC van Atag komt in de CW-5 klasse als beste uit de test in de geactualiseerde Consumentenbond-test. Het CW-5 toestel is ook als testkoploper de opvolger van de E-serie. Atag voert al 8 jaar de lijst in deze klasse aan. De bond roemt de tapwaterprestaties van de ketel. Dit dankt het toestel deels aan de tweede warmtewisselaar voor rookgassen, de zogeheten Economizer. Uit een overzicht van de introducties voor komend stookseizoen, te lezen in het septembernummer van vakblad Installatie en Sanitair, blijkt dat ook Vaillant en Intergas deze tweede wisselaar gaan voeren in hun toestellen.

Goede allrounder

tzerra-plusIn de populaire CW4-klasse, krijgt Remeha met de Tzerra Plus M 28 C het predicaat Beste uit de Test. Dit toestel was ook in 2014, bij de laatste update van de test, de beste, maar kreeg toen niet het stempel. Volgens de bond zijn de Tzerra’s ‘goede allrounders’. De derde plaats overall, en de op één na beste CW5 ketel komt van Vaillant, de ecoTEC plus VHR NL 30-34/5-5. Het op één na beste CW4 toestel is de Base Cube 24/30 13l van Itho Daalderop, die daarmee net boven de CW4 versie van de nieuwe Atag (i28 EC) eindigt. 

Geen slechte toestellen

Uit de update van de test blijkt dat de verschillen wederom miniem zijn. Alle 19 geteste toestellen halen voldoendes en scoren overall tussen de 7,7 en 6,5. De Consumentenbond test de toestellen op onder meer verwarmingsrendement, energiezuinigheid, tapwaterprestaties, de snelheid van warm kraanwater, geluid en dit jaar voor het eerst ook op consumentenbeoordelingen. Het internetpanel van de bond, bestaande uit 6000 consumenten beoordeelt de toestellen op betrouwbaarheid, levensduur en merktevredenheid.

De nieuwe parameters hebben er ook toe geleid dat de uitslag nu anders is dan bij eerder edities. Dat blijkt bijvoorbeeld wel bij de Kombi Kompakt HReco 36 van Intergas, die in 2013 nog het Beste uit de Test predicaat voerde, maar nu in de achterhoede is beland met een 6,7. Hekkensluiters in de test, maar nog steeds dik voldoende, zijn de BlueSense 4 32 van Ferroli en projectketel Thermomaster C-XV 30 van AWB (respectievelijk 6,6 en 6,5).

Geen ‘beste koop’

Leden van de Consumentenbond kunnen de resultaten raadplegen op de website van de bond. In de test wordt geen predicaat ‘Beste Koop’ uitgedeeld, omdat de bond de installatiekosten en kwaliteit niet meeweegt in de resultaten. De bond raadt haar leden aan om een goede installateur te zoeken voor aanschaf en installatie van een cv-ketel.

 


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten

1. CV KETEL VERVANGEN

icons

De cv-ketel is één van de belangrijkste maar ook één van de meest energie verbruikende apparaten. Is uw CV ketel rond de 15 jaar oud dan is vervanging zeker aan te raden. Vanwege energieverbruik en zekerheid.

Lees meer...

2. CV KETEL ONDERHOUDEN

icons

De cv-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de meeste onvoorziene kosten hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel.

Lees meer...

3. ABONNEMENT BESTELLEN

icons

Als u zich heeft aangemeld en wij hebben u ingepland voor de 1e onderhoudsbeurt en u krijgt een storing vóór de 1e onderhoudsbeurt dan kunt u al een beroep op ons doen. Wij berekenen u dan wel de voorrijkosten en arbeidstijd voor het verhelpen van de storing.

Lees meer...