Mobile Menu button
X
delen:

Nieuws

Nieuws van Warmtegroep Installatie Techniek


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten
icons

02-02-2016

Service monteur aan het woord.

Vandaag mijn eerste zelfstandige dag in het onderhoud maar na de afgelopen maanden met de diverse collega’s mee gelopen te zijn en naar alle fabriekscursussen te zijn geweest ging het me goed af.

icons

25-01-2016

Adviseur aan het woord.

Vandaag een leuke opdracht gescoord te Zoetermeer. Na inspectie van het rookgasafvoer systeem samen met een specialist opdracht om 20 ketels te vervangen.

icons

20-01-2016

CV Ketel bijvullen

Om te voorkomen dat uw radiatoren of vloerverwarming onvoldoende warmte afgeven tijdens de koude wintermaanden, is het belangrijk om af en toe de CV ketel te controleren.

Als het niet voldoende warm wordt dan is waarschijnlijk de waterdruk van uw cv ketel te laag. Dit ziet u aan de (mano) meter op uw cv ketel. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte. Dit is meestal tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan uw cv ketel bij. Hoe u de CV ketel zelf bij kan vullen leest u hieronder.

Bijvullen cv ketel
 • CV-ketel laten afkoelen
 • Zet uw kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht ongeveer 10 minuten tot uw cv ketel maximaal 40°C aangeeft.
  Let op: als u koud water in een hete ketel laat stromen kan de ketel barsten!
 • CV-ketel uitschakelen
  Haal de stekker van uw cv ketel uit het stopcontact.
 • Vulslang aansluiten
  Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.
 • Slang vullen
  Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Draai de koudwaterkraan iets open. Sluit de kraan als de slang helemaal is gevuld.
 • Slang aansluiten op vulkraan van CV-ketel
  Sluit de slang aan op de vulkraan. Deze zit meestal bij een radiator, in de keuken, badkamer of direct op de ketel.
 • Vulkraan open draaien
  Draai eerst de waterkraan open. Draai nu de vulkraan open met de vulkraansleutel. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.
 • CV-ketel vullen en waterkraan weer sluiten
  Sluit de vulkraan zodra de (mano) meter tussen 1,5 en 2 bar staat. Sluit de waterkraan en koppel de slang af. Gebruik een teil of dweil om water uit de slang op te vangen.
 • CV-ketel aansluiten en thermostaat hoger zetten.
  Steek de stekker van de cv ketel weer in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

icons

20-01-2016

Uw mening delen en € 25,- geld terug!

De familie Verdel uit Zeist is geloot uit de 25 laatste schrijvers die hun ervaring met ons gedeeld hebben. In plaats van de VVV CADEAUBON t.w.v. € 25,- is het bedrag naar de rekening van de familie Verdel overgemaakt. Deel als klant ook uw mening over ons en maak kans op een € 25,- geld terug!

nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten

1. CV KETEL VERVANGEN

icons

De cv-ketel is één van de belangrijkste maar ook één van de meest energie verbruikende apparaten. Is uw CV ketel rond de 15 jaar oud dan is vervanging zeker aan te raden. Vanwege energieverbruik en zekerheid.

Lees meer...

2. CV KETEL ONDERHOUDEN

icons

De cv-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de meeste onvoorziene kosten hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel.

Lees meer...

3. ABONNEMENT BESTELLEN

icons

Als u zich heeft aangemeld en wij hebben u ingepland voor de 1e onderhoudsbeurt en u krijgt een storing vóór de 1e onderhoudsbeurt dan kunt u al een beroep op ons doen. Wij berekenen u dan wel de voorrijkosten en arbeidstijd voor het verhelpen van de storing.

Lees meer...