Mobile Menu button
X
delen:

Nieuws

Nieuws van Warmtegroep Installatie Techniek


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten
icons

07-01-2016

Iedereen mag aan uw cv ketel sleutelen.

Minister Stef Blok van Wonen is niet van plan op korte termijn een opleverkeur bij de installatie van gastoestellen verplicht te stellen. Ook een snelle verplichting tot periodieke keuringen van verbrandingsinstallaties zit er wat hem betreft niet in. Dit blijkt uit de antwoorden die de minister gegeven heeft op Kamervragen naar aanleiding van het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, dat in november verscheen. Een verzwaarde, wettelijk verplichte erkenningsregeling voor installatiebedrijven behoort wel tot de mogelijkheden, zo is uit de antwoorden te destilleren. Dit voorjaar komt het kabinet met een inhoudelijke voorstellen naar de Tweede Kamer, naar aanleiding van het OVV-onderzoek naar koolmonoxide-ongevallen met gasketels. De verschillende scenario’s worden op dit moment onderzocht door de verantwoordelijke ministeries, in overleg met branchepartijen, zoals Uneto-VNI, VFK en de bestaande erkenningsregelingen. Volgens fabrikanten, brancheverenigingen en veel installateurs moeten de bestaande erkenningsregelingen op de schop.

Wij als Warmte Groep BV zijn blij met onze STERKIN gaserkenning waarbij onze werkzaamheden op basis van steekproef gecontroleerd worden door een onafhankelijk inspecteur.


icons

07-01-2016

Koolmonoxide-sensor in cv-ketel

Er komt op korte termijn geen verplichte koolmonoxide-sensor in cv-ketels. Niettemin gaat Vaillant als eerste fabrikant wél zo’n sensor plaatsen in haar nieuwste toestel (nog niet leverbaar). Een speciale CO-sensor zou ervoor moeten zorgen dat de ketel, en dus ook de koolmonoxide-productie, stopt wanneer het toestel door bijvoorbeeld onvolledige verbranding een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide uitstoot. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) adviseert in haar onderzoeksrapport fabrikanten van ketels en rookgasafvoersystemen om extra veiligheidsmarges in te bouwen, om het aantal ongelukken rond het dodelijke gas terug te dringen. Rookgasafvoeren en cv-ketels moeten volgens de Raad ‘failsafe’ zijn; dit betekent dat ze een extra veiligheidsvangnet moeten hebben, mocht de installatie onverhoopt toch bewoners blootstellen aan koolmonoxide.

Voorkom koolmonoxide vergiftiging met de CO-STOP die niet alleen een alarm geeft maar ook de cv-ketel uitschakelt.
Lees meer in dit PDF-document PDF.


icons

05-01-2016

Cash Back acties REMEHA uitgebreid!!

Tot en met 31 maart 2016 is het weer Ketelmania bij Remeha. €150,- contact terug van Remeha bij plaatsing van een Remeha Calenta met Isense thermostaat. €75,- contact terug van Remeha bij plaatsing van een Remeha Avanta of Tzerra met Isense thermostaat.

icons

31-12-2015

€ 25,- geld terug!

Janny Holwerda uit Breda is geloot uit de 25 laatste schrijvers die hun ervaring met ons gedeeld hebben. In plaats van de VVV CADEAUBON t.w.v. € 25,- is het bedrag naar de rekening van Janny Holwerda overgemaakt. Deel als klant ook uw mening over ons en maak kans op een € 25,- geld terug!

nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten

1. CV KETEL VERVANGEN

icons

De cv-ketel is één van de belangrijkste maar ook één van de meest energie verbruikende apparaten. Is uw CV ketel rond de 15 jaar oud dan is vervanging zeker aan te raden. Vanwege energieverbruik en zekerheid.

Lees meer...

2. CV KETEL ONDERHOUDEN

icons

De cv-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de meeste onvoorziene kosten hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel.

Lees meer...

3. ABONNEMENT BESTELLEN

icons

Als u zich heeft aangemeld en wij hebben u ingepland voor de 1e onderhoudsbeurt en u krijgt een storing vóór de 1e onderhoudsbeurt dan kunt u al een beroep op ons doen. Wij berekenen u dan wel de voorrijkosten en arbeidstijd voor het verhelpen van de storing.

Lees meer...