Mobile Menu button
X
delen:

Nieuws

Nieuws van Warmtegroep Installatie Techniek


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten
icons

28-08-2014

De lage btw op het arbeidsdeel voor particuliere verbouwingen en onderhoud verlengd tot 1 juli 2015

Particuliere woning bezitters kunnen hiervan profiteren bij het onderhouden en vervangen van de cv-ketel.

Normaal gesproken zou het lage btw-tarief (6%) op 1 januari 2015 weer teruggaan naar 21%. Dit is het resultaat van het begrotingsoverleg tussen de regeringspartijen en de oppositie, melden bronnen in Den Haag. De maatregel zal tijdens de troonrede op Prinsjesdag op 16 september officieel bekend gemaakt worden. Ook het arbeidsdeel van de kosten van plaatsing en valt onder het lage btw-tarief.

Onderhandelaars spraken in februari 2013 al af het btw-tarief op het arbeidsdeel van verbouwingen en renovaties te verlagen van 21 naar 6 procent. Dit om de noodlijdende bouw te ondersteunen. In eerste instantie voor de periode van een jaar, daarna verlengd tot januari 2015. Nu hebben de onderhandelaars de periode dus opnieuw verlengd, en wel tot 1 juli 2015, aldus de berichten uit Den Haag.

Warmte Groep BV is blij met de aangekondigde verlenging van de lage btw voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden tot 1 juli volgend jaar. De verwachting is dat het veel woningbezitters over de streep zal trekken om voor 1 juli 2015 hun cv-ketel te laten vervangen.


icons

22-08-2014

In 2013 heeft keuringsinstituut Kiwa 57 ongevallen met gasinstallaties geregistreerd

Het meerendeel betrof koolmonoxide vergiftiging waarbij doden en gewonden te betreuren waren.

Samenvatting:
Dit rapport geeft een overzicht van de aantallen, de aard en de ernst van de gevolgen van gasinstallatieongevallen die in 2013 hebben plaatsgevonden. In dit rapport wordt met gasinstallatieongevallen bedoeld: ongevallen die het gevolg zijn van het gebruik van aardgas door afnemers in Nederland, dan wel het vrijkomen van aardgas uit de gasinstallatie. Het heeft in alle gevallen dus betrekking op ongevallen met aardgas na de gasmeter.

Met dit rapport worden belanghebbenden van informatie voorzien om zo een bijdrage te leveren in het realiseren en handhaven van een hoog veiligheidsniveau bij het gebruik van aardgas. Hiertoe is in dit rapport een hoofdstuk "aanbevelingen" opgenomen.

Dit rapport bevat eveneens een overzicht en analyse van de gasinstallatieongevallen in de periode 2003 - 2013. Hiermee worden eventuele trends zichtbaar gemaakt. Er bestaat geen meldingsplicht voor gasinstallatieongevallen, zodat geen volledig beeld van de werkelijke aantallen ongevallen beschikbaar is. Echter, door de registratiemethodiek die Kiwa Technology hanteert is het aannemelijk dat wel alle ernstige ongevallen worden geregistreerd. De informatie wordt via verschillende kanalen verkregen. Verschillende media worden hierbij geraadpleegd. Soms wordt Kiwa Technology door belanghebbenden verzocht onderzoek te doen naar de oorzaak van een gasongeval. In dit kader zijn in 2013 acht onderzoeken verricht.

In 2013 zijn er door Kiwa Technology in totaal 57 gasinstallatieongevallen geregistreerd, met de volgende verdeling naar aard:

  • 47 vergiftigingsongevallen
  • 6 maal brand
  • 4 maal explosie gevolgd door brand

Bij deze ongevallen zijn 3 doden gevallen en 180 gewonden, van wie 99 zwaar gewond. Verreweg de meeste slachtoffers,1 dode en 172 gewonden, vielen door vergiftiging met koolmonoxide. De belangrijkste oorzaak van deze ongevallen is een defect van een toestel. Bij steeds meer incidenten is ook de losliggende rookgasafvoer oorzaak van een gasongeval.

Kijkend over de periode 2003 - 2013 blijkt dat de meeste slachtoffers vallen door vergiftiging met koolmonoxide. Er zijn in 2013 minder ongevallen geregistreerd dan in 2012, maar het aantal is qua orde van grootte vergelijkbaar met dat van de daaraan voorafgaande jaren. Vanaf 2007 is er een toename te zien in het aantal geregistreerde koolmonoxidevergiftigingen. Deze toename zet in 2013 niet door. Een oorzaak hiervoor is niet aangegeven.

Warmte Groep BV start dit najaar dan ook weer een grote flyer campagne om het belang van cv-ketel onderhoud nog eens onder de aandacht te brengen.

PDF bekijk het hele rapport (PDF, 1,03 Mb)


icons

29-07-2014

Direct een vuilfilter plaatsen bij cv ketel vervanging

Nieuwe energiezuinige circulatiepompen met permanentmagneet-motoren halen de afgesproken energieprestaties niet wanneer geen vuilafscheider in de installatie is geplaatst.

vuilafscheider

Het aankoeken van magnetiet (vervuiling van het installatiewater) aan de permanent magnetische rotor kan ervoor zorgen dat de zuinige pompen meer energie verbruiken dan nodig, en daarmee niet meer voldoen aan de Europese regels. Sinds begin 2013 gelden scherpere regels voor het energieverbruik van pompen. Daardoor zijn pompenfabrikanten massaal overgestapt naar zuinige pompen met ECM-technologie en permanentmagneetmotoren, die gekoeld worden met het rondgepompte water.

Per 2015 worden de eisen wederom aangescherpt. De nieuwe pompen verbruiken aanzienlijk minder energie dan hun voorgangers, mits magnetiet niet aankoekt in de motor. Oudere pompen sloegen geregeld af, waardoor ze geen vuil aantrokken. Ook omdat steeds meer kunststof leidingsystemen worden toegepast, hecht magnetiet zich eerder en vaker vast aan magnetische delen van de pompmotor. Magnetiet ontstaat onder meer door corrosie aan componenten in de installatie, bijvoorbeeld doordat er lucht in de leidingen zit.

Een vuilafscheider biedt soelaas, wellicht een overweging om bij aanschaf van en nieuwe cv ketel deze toe te passen.


icons

24-07-2014

Nefit Easy thermostaat voor alle ketels

Nefit handtelefoon

Easy is nu ook eenvoudig te combineren is met cv-ketels van andere merken (mits voorzien van OpenTherm), dankzij de Easy Connect Adapter.

Nefit Easy is de meest bekroonde slimme thermostaat van Nederland. Een stijlvol design dat past in elk interieur en super eenvoudig te bedienen. Dat is Easy. En dat alles krijgt u zonder contract of abonnement.

Bovendien wordt Easy steeds slimmer, zonder dat u er iets voor hoeft te doen! Nieuwe functies komen beschikbaar via automatische updates.

Zelf lerend en op afstand te bedienen (beide functies komen later beschikbaar) via uw SmartPhone. Hij ziet aan de aanwezige SmartPhones wie er thuis is en stelt de verwarming automatisch in op de juiste temperatuur. Dreigt er iets mis te gaan met uw cv-installatie? Easy meldt het u direct via de app. Easy bespaart extra energie dankzij geavanceerde aanwezigheidsdetectie (deze functie komt later beschikbaar). Easy maakt bovendien inzichtelijk wanneer er efficiënt wordt verwarmd. Ook kunt u zien hoeveel gas u verbruikt voor verwarming en warm water.


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten

1. CV KETEL VERVANGEN

icons

De cv-ketel is één van de belangrijkste maar ook één van de meest energie verbruikende apparaten. Is uw CV ketel rond de 15 jaar oud dan is vervanging zeker aan te raden. Vanwege energieverbruik en zekerheid.

Lees meer...

2. CV KETEL ONDERHOUDEN

icons

De cv-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de meeste onvoorziene kosten hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel.

Lees meer...

3. ABONNEMENT BESTELLEN

icons

Als u zich heeft aangemeld en wij hebben u ingepland voor de 1e onderhoudsbeurt en u krijgt een storing vóór de 1e onderhoudsbeurt dan kunt u al een beroep op ons doen. Wij berekenen u dan wel de voorrijkosten en arbeidstijd voor het verhelpen van de storing.

Lees meer...