Mobile Menu button
X
delen:

Nieuws

Nieuws van Warmtegroep Installatie Techniek


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten
icons

22-07-2014

Zelf u cv ketel bijvullen is niet moeilijk

Een veel gehoord probleem is dat men de cv ketel niet zelf kan bijvullen en dat terwijl het echt niet moeilijk is! Indien nodig doen wij dit altijd tijdens het onderhoud. Het komt nogal regelmatig voor dat er een verandering door de gebruiker zelf is uitgevoerd waarvoor de installatie afgetapt moet worden en waarna een storing ontstaat.

Uw cv-installatie bijvullen in 5 stappen:

Stap 1 - Voorbereidingen

 • Zorg ervoor dat alle radiatoren open staan voordat met het bijvullen wordt begonnen. Het is ook belangrijk dat u goed bij de ketel kunt.
 • Het is goed om een aantal doeken bij de hand te hebben om het water op te vangen tijdens het bijvullen.
 • Zoek uw vulslang en het ontluchtingssleuteltje waarmee de radiatoren kunnen worden ontlucht.
 • Zet nu de thermostaat op de laagste stand.

Stap 2 - Installatie uitzetten

 • Voordat u met het werkelijke bijvullen begint, moet u de installatie uitzetten. Dit kan door de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen.

Stap 3 - Ga naar uw cv-vulkraan. Die zit meestal bij de ketel

 • Sluit uw cv-vulslang aan op de waterleiding bijvoorbeeld uw wasmachinekraan en laat de slang vollopen zodat de lucht uit de slang is.
 • Sluit de volgelopen slang aan op de cv-vulkraan.
 • Draai beide kranen open de waterdruk gaat nu oplopen.
 • Draai beide kranen dicht als de waterdruk 1,8 bar aangeeft.

Stap 4 - Ontluchten van de radiatoren

 • Pak een doekje of opvangbakje en plaats dit onder het ontluchtingskraantje.
 • Draai met het speciale sleuteltje voorzichtig het kraantje open.
 • De lucht zal nu ontsnappen. Zodra er water uit het kraantje komt, moet u deze dichtdraaien.
 • Herhaal deze handeling tot alle radiatoren zijn ontlucht.

Stap 5 - Installatie weer in gebruik nemen

 • Als de waterdruk op peil is kunt u de cv-vulslang weer verwijderen (controleer of de kranen dicht zijn).
 • Nu kunt u de stekker van de ketel weer in het stopcontact stoppen. De ketel start vervolgens opnieuw op (dit kan bij de moderne ketels enige minuten duren vanwege het doorlopen van een veiligheidsprogramma).
 • Hierna zet u de kamerthermostaat weer op de gewenste temperatuur en de klus is geklaard!


icons

03-07-2014

Gevaarlijk situatie aangetroffen

gevaarlijke situatie

Na 6 jaar plezier gehad te hebben van zijn Intergas HR cv-ketel vond de heer ....... uit Amsterdam een wat vreemde lucht uit zijn cv kast komen en heeft ons verzocht een inspectie/onderhoudsbeurt uit te voeren.

Onze monteur constateerde al direct dat er wat mis was. De installateur die de ketel 6 jaar geleden vervangen heeft (daarvoor hing er ook allen HR ketel) kwam er na de montage achter dat de ketel iets te hoog hing en heeft de rookgasafvoer toen maar met flexibel aluminium aangesloten. In de loop der jaren is het aluminium aangetast en volkomen poreus geworden en viel bij aanraking uit elkaar. Dit had ook anders af had kunnen lopen waarbij het leed niet te overzien zou zijn geweest.

Na het toestel opnieuw aangesloten te hebben met safe pp, onderhouden en getest op veilige werking kan deze Intergas cv-ketel hopelijk voor onze nieuwe klant weer een aantal jaren mee.

De moraal van dit verhaal is dat regelmatig onderhoud van een cv-ketel geen overbodige luxe is.


icons

01-07-2014

Remeha ketel onnodig vroeg vervangen

Vandaag werden wij verzocht een warmwater storing te verhelpen in een 7 jaar oude Remeha Avanta cv-ketel van de familie ...... uit Nieuwegein. Onze servicemonteur ontdekte dat de zogenaamde smeltveiligheid van de warmtewisselaar ingegrepen had en de werking van het toestel blokkeerde. Oorzaak: een volkomen dicht zittende warmtewisselaar vanwege achterstallig onderhoud!!

De installateur van de ketel had de familie voorgehouden dat onderhoud aan moderne ketels niet nodig is. Geen onderhoud aan de cv-ketel heeft in dit geval tot een hoge kostenpost geleid voor onze nieuwe klant.


icons

30-06-2014

Warmte Groep B.V. heeft als Nefit partner al voor de officiële levering via de groothandel de nieuwe Nefit ProLine NxT geplaatst

Warmte Groep cv-ketel-service heeft vóór de officiële vrijgave per 1 juli 2014 de nieuwste ketel van de Nefit familie mogen plaatsen bij de familie ..... in Utrecht.

Proline NxT. De kleinste en meest complete HR-ketel!
De nieuwe generatie compacte combiketels heet ProLine NxT. Nog steeds de kleinste HR-combiketel in zijn klasse, maar met nóg betere prestaties.

De ProLine NxT is nóg zuiniger met energie. Uitgerust met een volledig modulerende Low Energy cv-pomp, die de EPC nog verder verlaagt. Nieuw is de OpenTherm-aansluiting voor nieuwe toepassingsmogelijkheiden en maximale flexibiliteit bij bijvoorbeeld renovatie.

De doorontwikkelde ProLine NxT bouwt door op de betrouwbare prestaties en slimme extra's die de Nefit ProLine zo populair maken, bij zowel woningcorporaties als particulieren. Klein, met grootste prestaties. De Proline NxT is nóg breder toepasbaar, nóg makkelijker te installeren en te onderhouden en... 'future proof'.

Belangrijkste voordelen:

 • Klein (58 x 35 x 28 cm) en nóg lichter (19 kg)
 • Energiezuinig: EPC 0,71-0,75 door o.a. Z-Stream platenwisselaar (> 90% jaartaprendement), Low Energy cv-pomp (75% zuiniger),laag standby-verbruik (< 1,5 watt)
 • Betrouwbaar: continu bewaking met ProActive Plus
 • Duurzaam: voorbereid op zonneboiler of warmtepomp
 • Flexibel: OpenTherm-aansluiting
 • Weersafhankelijk te regelen

PDF download de factsheet van de
Nefit Proline NxT (PDF, 0,31 Mb)


nieuwere berichten - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - oudere berichten

1. CV KETEL VERVANGEN

icons

De cv-ketel is één van de belangrijkste maar ook één van de meest energie verbruikende apparaten. Is uw CV ketel rond de 15 jaar oud dan is vervanging zeker aan te raden. Vanwege energieverbruik en zekerheid.

Lees meer...

2. CV KETEL ONDERHOUDEN

icons

De cv-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de meeste onvoorziene kosten hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel.

Lees meer...

3. ABONNEMENT BESTELLEN

icons

Als u zich heeft aangemeld en wij hebben u ingepland voor de 1e onderhoudsbeurt en u krijgt een storing vóór de 1e onderhoudsbeurt dan kunt u al een beroep op ons doen. Wij berekenen u dan wel de voorrijkosten en arbeidstijd voor het verhelpen van de storing.

Lees meer...