Mobile Menu button
X
delen:

Cv-ketel vervangen

Cv-ketel vervangen is energie besparen

Op tijd uw cv-ketel vervangen is belangrijk. Hiermee kunt u flink wat besparen op uw energierekening. Een oude cv-ketel springt namelijk veel minder zuinig met energie om. Wanneer moet u een cv-ketel vervangen en wat kost dat? Het tijdig vervangen van uw cv-ketel is van groot belang om aanzienlijk te besparen op uw energierekening.

Een verouderde cv-ketel gaat namelijk minder efficiënt om met energie. Hieronder vind je alle informatie over het vervangen van uw cv-ketel.


Remeha cv ketels Vailant cv ketels Intergas cv ketels Ferroli cv ketels Nefit cv ketels Atag cv ketels

Wanneer moet u uw cv-ketel vervangen?

Een goede, regelmatig onderhouden cv-ketel gaat gemiddeld vijftien jaar mee. De verschillende onderdelen van de ketel, zoals de thermostaat, brander, ventilator en pomp, hebben namelijk een beperkte levensduur. Deze onderdelen raken na verloop van tijd namelijk versleten door intensief gebruik waarbij repareren meestal geen optie meer is. Ook als een reparatie nog wel mogelijk is, moet u er rekening mee houden dat de kosten hoog oplopen. In dat geval is het verstandiger om uw cv-ketel te vervangen.

Uw cv-ketel vóór 2026 vervangen

Het kan een overweging zijn om uw cv-ketel vóór 2026 te vervangen. Zie Warmtepomp Valkuilen.

Nieuwe zuinigere cv-ketel aanschaffen

Moderne cv-ketels verbruiken veel minder energie dan de modellen van tien jaar geleden. Dankzij voortdurende technologische ontwikkelingen kunt u met een nieuwe, energiezuinige cv-ketel tot wel €300 per jaar besparen op uw energiekosten. De investering in een nieuwe ketel verdient zichzelf vaak al binnen vijf jaar terug. Bovendien leidt de installatie van een zuinige cv-ketel tot een waardestijging van uw woning.

Wat kost een cv-ketel vervangen?

De kosten voor het vervangen van uw cv-ketel variëren afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt het type ketel een rol. Een HR-ketel zet bijvoorbeeld 100% van de energie om in nuttige warmte, wat veel efficiënter is dan de oude en niet meer leverbare VR-ketel, die ongeveer 89% van de energie omzet in bruikbare warmte. Daarnaast beïnvloedt het vermogen van de ketel de prijs. Ketels met een hoger vermogen zijn vaak duurder vanwege hun capaciteit om meer warmte te leveren. Eventuele extra opties en functies, zoals geavanceerde thermostaten, modulatie en draadloze bediening, kunnen ook de prijs beïnvloeden.

CW-waarde

Daarnaast speelt de CW-waarde een rol. Deze waarde geeft het warmwatercomfort aan, hoe hoger de CW-waarde (3,4,5 of 6) van de ketel, hoe hoger de warmwater opbrengst. Een cv-ketel met een lage CW-waarde heeft ook een lager vermogen om het hele huis op een koude winterdag te verwarmen.

Vermogen

Het van een cv-ketel aangegeven in KW (kilowatt) is van belang voor de opwarming van de woning. 18KW voor een appartement en vanaf 24 KW voor een eengezinswoning zorgt voor een aangename warmte in huis.

Prijsindicatie cv-ketels

Bij Warmte Groep bieden we verschillende opties voor cv-ketels, elk met hun eigen prijsindicatie en voordelen. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen van de cv-ketels inclusief de installatie door Warmte Groep. Prijsindicatie: HR-ketel voor een HR-ketel kunt u rekenen op een prijs van minimaal 1.500 euro voor een laagvermogen tot ongeveer 2.800 euro voor een hoog vermogen.

Installatie cv-ketel door Warmte Groep

Bij Warmte Groep begrijpen we dat het installeren van een cv-ketel vakwerk is. Onze vakmensen realiseren deze klus meestal in een halve dag. We bieden een uitstekende service waarbij we snel, vakkundig en netjes uw cv-ketel monteren. U kunt vertrouwen op onze expertise en genieten van warmte en warmwatercomfort waar u lang plezier van zult hebben.

Kosten installatie cv-ketel

De kosten van de installatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type cv-ketel dat u wilt laten installeren en het aantal werkzaamheden dat moet worden verricht. Bij Warmte Groep bieden we graag een op maat gemaakte aanbieding inclusief materiaal en installatiekosten. Vraag gerust een geheel vrijblijvend een offerte aan via onderstaand aanvraagformulier om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten voor de installatie van uw nieuwe cv-ketel.

Garantie op uw cv-ketel vervanging

Bij Warmte Groep investeert u in comfort met warmte en warm water voor een lange periode. Als u het door ons aanbevolen toestel van Remeha, Vaillant of Intergas laat monteren, kunt u kiezen voor het All-in garantie plan waarmee u geen onverwachte kosten meer heeft en optimaal kunt genieten van warmte en warmwater. De eerste 24 maanden heeft u nergens omkijken naar met ons All-in garantie plan.

Gaat uw voorkeur uit naar een ander merk cv-ketel, dan geven we een jaar volledige garantie op de montage, en twee jaar fabrieksgarantie op het materiaal. Na een jaar doen we een aanbieding voor een onderhoudsabonnement.

De diensten van Warmte Groep

U schakelt Warmte Groep niet alleen in voor het vervangen van uw cv-ketel, maar ook voor:
Wilt u een vrijblijvende offerte?

Vul dan onderstaand formulier in waarna wij u zo snel mogelijk een aanbieding doen.

Offerteaanvraag voor een ketel van Intergas, type Intergas Xtreme 30.
Opnieuw beginnen zonder voorkeur voor deze ketel

Vul hier uw gegevens in voor een offerte-op-maat:

Adres invoeren? Vul postcode en huisnummer in (zonder huisnummer-toevoeging) en de adresgegevens worden automatisch ingevuld.

Door het beantwoorden van de volgende vragen kunnen wij u gerichter een aanbieding doen:

 m3

Uw voorkeur merk(en) CV-ketel:

Wilt u ook een alternatief? Zo ja, welk merk? *Voeg foto's toe:

Om een passende aanbieding te kunnen maken zijn de hieronder gevraagde foto's noodzakelijk.
Ook kunt u de foto's in een aparte mail sturen naar offerte@warmtegroep.nl.
(Nog geen foto toegevoegd)(Nog geen foto toegevoegd)(Nog geen foto toegevoegd)
(Nog geen foto toegevoegd)
(Nog geen foto toegevoegd)

Door het invullen en versturen van dit aanvraagformulier geeft u toestemming bovengenoemde gegevens te gebruiken voor het maken van een afspraak.X

Bij Warmte Groep koopt u uw CV-ketel tegen een vaste prijs incl. 2 jaar GRATIS service abonnement.

Bij Warmte Groep ziet u niet eerst een lage prijs en kleine lettertjes met een verplicht maandbedrag voor service.

Warmte Groep is geen web-winkel die de ketel door een derde of ZZPer laat monteren en die bij garantie aanspraken naar elkaar verwijzen.

Bij Warmte Groep koopt u bij een echte en erkende installateur.

Duurzaam

Om het milieu zo min mogelijk te belasten rijden wij daar waar mogelijk elektrisch, gebruiken wij zo min mogelijk papier en als deze beschikbaar zijn laten wij u bij een reparatie de keus om een refurbished vervangingsonderdeel te plaatsen.

duurzaam-foto-2.jpg duurzaam-foto-3.jpg
...
qQueries: 5 / Total query time: 0.0012689sec.