Mobile Menu button
home
X
delen:

CV Storing

Storing cv-ketel melden met onderhoudsabonnement

Heeft u buiten de reguliere kantoortijden een spoedeisende storing aan uw verwarming en heeft u een onderhoudsabonnement bij Warmte Groep? Dan meldt u uw storing eenvoudig online.

Abonnementhouders kunnen een spoedeisende storing buiten kantoortijd op werkdagen tussen 16:00 en 21:00 uur hier melden. Op zaterdag, zondag of feestdagen kan dit tussen 8:30 en 21:00 uur. Op werkdagen tussen 8:30 en 16:00 uur kunt u de storing aan uw cv-ketel telefonisch melden via 085-4016209.

Nu een storing melden

Storing cv-ketel melden zonder onderhoudsabonnement

Heeft u geen onderhoudsabonnement? Dan kunt u geen gebruik maken van de storingsdienst buiten de reguliere arbeidstijden. Die service is voorbehouden aan klanten met een onderhoudsabonnement. Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur kunt u de storing aan uw cv-ketel wel telefonisch melden via 085-4016209, waarbij u rekening moet houden met de voorrij- en arbeidskosten.

Cv-ketel storing zelf verhelpen

In sommige gevallen verhelpt u de storing aan uw cv-ketel makkelijk zelf. We leggen uit wat u in verschillende situaties zelf kunt doen:

Cv-ketel resetten:

Betreft het een eenmalige storing, bijvoorbeeld door stroomuitval? Dan kunt u de cv-ketel makkelijk resetten met de resetknop. De knop vindt u vaak vooraan het apparaat aan de onderkant en is geel, rood of zwart van kleur. Druk de knop 5 seconden lang in en start het apparaat opnieuw op. Gaat uw cv-ketel aan? Dan is de storing opgelost.

Cv-ketel bijvullen

Zorg voor het bijvullen van uw cv-ketel dat u een emmer, een slang, een waterpomptang en doekje heeft. Laat allereerst de cv-ketel afkoelen door de thermostaat laag te zetten en 15 minuten te wachten. Haal bij een oudere cv-ketel met analoge drukmeter de stekker uit het stopcontact. Wanneer u een nieuwere cv-ketel met digitale drukmeter heeft, laat u de stekker in het stopcontact zitten. Raadpleeg vervolgens de gebruiksaanwijzing van uw cv-ketel om in het bijvulprogramma te komen. Vul nu uw cv-ketel stapsgewijs bij:

  1. Zoek de waterkraan bij de cv-ketel en sluit de slang hierop aan
  2. Laat de slang volstromen met water en sluit daarna de kraan
  3. Sluit de slang aan op de vulkraan van de cv-ketel
  4. Draai de waterkraan open en vervolgens de vulkraan
  5. Op het moment dat de drukmeter tussen 1,5 en 2 bar staat, draait u eerst de vulkraan dicht en daarna de waterkraan
  6. Plaats een emmer onder de kraan en koppel de slang los

Zet uw cv-ketel weer aan. Uw cv-ketel is nu bijgevuld en de cv-ketel storing is hiermee hopelijk verholpen.

Cv-ketel aftappen

Ook voor het aftappen van uw cv-ketel heeft u een emmer, waterpomptang, doekje en slang nodig. Zet eerst de thermostaat laag en wacht 15 minuten om de cv-ketel te laten afkoelen. Sluit de slang aan op de kraan en stop het uiteinde in de emmer. Draai nu de kraan open en wacht tot de drukmeter tussen 1,5 en 2 bar staat. Nu moet u enkel nog de radiatoren bijvullen.

Cv-ketel ontluchten

Om uw cv-ketel te ontluchten heeft u een ontluchtingssleutel, een dweil en een doekje nodig. Zet allereerst de thermostaat uit en daarna de cv-ketel door de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht 15 minuten tot de cv-ketel is afgekoeld en zet daarna alle radiatoren volledig open. Leg een doekje onder de radiator die u ontlucht en draai met de ontluchtingssleutel het ventiel open. Wacht tot er water uit stroomt en draai hierna het ventiel dicht. Herhaal dit proces voor iedere radiator.

Storing cv-ketel voorkomen?

Een cv-ketel storing voorkomt u met regelmatig onderhoud. Sluit nu een cv-ketel onderhoudsabonnement af en verklein de kans dat uw cv-ketel vroegtijdig kapot gaat. Uw cv-ketel blijft zo een stuk beter werken, waardoor hij bespaart op uw energiekosten. Bovendien kunt u als abonnementhouder gebruik maken van onze storingsdienst buiten kantoortijden.

Warmte Groep voert onderhoud uit aan vrijwel alle merken en types cv ketels zoals IntergasAgpoFerroliNefit, AtagRemeha, Itho, Daalderop en Vaillant.


Direct een abonnement afsluiten of een losse onderhoudsbeurt aanvragen?

klik hier voor het online bestel formulier


Abonnementen vergelijken?

klik hier voor de prijsvergelijking
Duurzaam

Om het milieu zo min mogelijk te belasten rijden wij daar waar mogelijk elektrisch, gebruiken wij zo min mogelijk papier en als deze beschikbaar zijn laten wij u bij een reparatie de keus om een refurbished vervangingsonderdeel te plaatsen.

duurzaam-foto-2.jpg duurzaam-foto-3.jpg
...