Mobile Menu button
X
delen:

Onderhoud Warmtepomp

De warmtepomp

De warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en geeft deze af in uw woning via vloer- of wandverwarming of via radiatoren.

Typen warmtepompen

Lucht-lucht warmtepomp
De lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze rechtstreeks af aan uw woning (airconditioningssysteem).

Bodemwarmtepomp
Deze pomp haalt warmte uit de bodem, het grond- en het oppervlaktewater en geeft dit eveneens af aan het warmwatercircuit (deze valt buiten onze expertise).

Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan het warmwatercircuit van de verwarmingsinstallatie.

Onderhoud aan uw warmtepomp

Warmtepompen zijn onderhoudsarm, maar helaas niet onderhoudsvrij. Onderhoud aan een warmtepomp heeft een preventief karakter. Dankzij regelmatig onderhoud aan uw warmtepomp verlengt u de levensduur en behoudt u het energiezuinige karakter van het systeem.

De onderhoudswerkzaamheden bij een warmtepomp verschillen voor elk merk en type. Tijdens het onderhoud aan de warmtepomp voert onze monteur de door de fabrikant preventief voorgeschreven handelingen en metingen uit om een optimale en veilige werking te garanderen.

Waarom een warmtepomp onderhouden?

Is er geruime tijd geen onderhoud uitgevoerd? Dan raakt uw warmtepomp sterk vervuild en wordt hierdoor een energievreter in plaats van een bespaarder. Ook ontstaan er onnodige storingen en/of reparaties die u geld kosten.

Hoe vaak heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

Hoeveel onderhoud uw warmtepomp nodig heeft, is afhankelijk van het type. Zo vervuilen de warmtewisselaar en filters van een warmtepomp die warmte uit de lucht haalt sneller. Een bodemwarmtepomp is hier minder gevoelig voor. Warmte Groep adviseert om uw warmtepomp minimaal eens in de twee jaar te laten onderhouden. De voorgeschreven frequentie verschilt echter per fabrikant.

Onderhoud warmtepomp van Warmte Groep

Schakel Warmte Groep in voor een onderhoudsbeurt. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare en energiezuinige warmtepomp met een lange levensduur.

Comfort hybride abonnement
Comfort hybride onderhoud
Comfort warmtepomp abonnement
Confort warmtepomp onderhoud


Prijzen zijn van toepassing op warmtepompen voor standaard eengezinswoningen.

Wat is het verschil?

Het voordeel als u kiest voor het Comfort Warmtepomp Abonnement is dat u bij een storing geen voorrijkosten betaalt en wij u telkens na 24 maanden opnieuw inplannen voor onderhoud. Kiest u voor Comfort Warmtepomp Onderhoud en u heeft een storing dan berekenen wij de voorrijkosten wel.

Het voordeel als u kiest voor het Comfort Hybride Abonnement is dat u bij een storing aan het warmtepompdeel geen voorrijkosten betaalt, op de cv-ketel geen voorrijkosten en arbeidsloon betaalt bij een storing en wij u telkens na 12 maanden opnieuw inplannen voor onderhoud startend met de cv-ketel en het warmtepompdeel, na 12 maanden de cv-ketel, enz. enz. Kiest u voor Comfort Hybride Onderhoud en u heeft een storing dan berekenen wij wel de voorrijkosten en het arbeidsloon.

Zie de complete voorwaardenCertificering

Ons bedrijf is F-gassen gecertificeerd. Dankzij het certificaat weet u zeker dat onze goed opgeleide medewerkers alles doen om de uitstoot van CFK’s en HCFK’s (F-gassen) terug te dringen.


Direct een offerte voor onderhoud aan uw warmtepomp?

Vul ons online bestelformulier in om meteen een offerte aan te vragen voor onderhoud aan uw warmtepomp. Nadat u contact met ons heeft opgenomen, ontvangt u een bevestigingsmail. We mailen u hierna zo snel mogelijk een afspraakvoorstel voor de onderhoudsbeurt.

klik hier voor het online bestel formulierDuurzaam

Om het milieu zo min mogelijk te belasten rijden wij daar waar mogelijk elektrisch, gebruiken wij zo min mogelijk papier en als deze beschikbaar zijn laten wij u bij een reparatie de keus om een refurbished vervangingsonderdeel te plaatsen.

duurzaam-foto-2.jpg duurzaam-foto-3.jpg
...