Mobile Menu button
home
X
delen:

WARMTEPOMP ONDERHOUDEN

icons

Warmtepomp

De warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en geeft deze af in uw woning via vloer- of wandverwarming of via radiatoren.

Er zijn drie soorten warmtepompen te onderscheiden:

lucht-lucht: deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze rechtstreeks af aan uw woning (airconditioningssysteem).

bodemwater: deze pomp haalt warmte uit de bodem, het grond- en het oppervlaktewater en geeft dit eveneens af aan het warmwatercircuit (deze valt buiten onze expertise).

lucht-water: deze warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan het warmwatercircuit van de verwarmingsinstallatie.

Warmtepomp onderhoud

Warmtepompen zijn onderhoudsarm, maar helaas niet onderhoudsvrij. Onderhoud aan een warmtepomp heeft een preventief karakter. Dankzij regelmatig onderhoud aan uw warmtepomp verlengt u de levensduur en behoudt u het energiezuinige karakter van het systeem.

De onderhoudswerkzaamheden bij een warmtepomp verschillen voor elk merk en type. Tijdens het onderhoud aan de warmtepomp voert onze monteur de door de fabrikant preventief voorgeschreven handelingen en metingen uit om een optimale en veilige werking te garanderen.

Is er geruime tijd geen onderhoud uitgevoerd dan raakt uw warmtepomp sterk vervuild en wordt hierdoor een energievreter in plaats van bespaarder. Ook ontstaan er onnodige storingen en/of reparaties.

Informatie warmtepomp onderhoud

Prijzen zijn van toepassing op warmtepompen voor standaard eengezinswoningen.Certificering

Ons bedrijf is F-gassen gecertificeerd. Dankzij het certificaat weet u zeker dat onze goed opgeleide medewerkers alles doen om de uitstoot van CFK’s en HCFK’s (F-gassen) terug te dringen.


Direct een offerte? Ga naar het online bestel formulier.

klik hier voor het online bestel formulier

...